Gelukkiger door toeval.

Geplaatst door Gefeon - 25/05/11. In de categorieën: Zelfhulp

Je kunt meer geluk in je leven krijgen door het toeval toe te laten.

Manon Sikkel, die redacteur is van het tijdschrift Psychologie Magazine besloot, bij wijze van experiment, een week lang het toeval de kans te geven haar routine te doorbreken. Ze kreeg er een vakantiegevoel van.

Elders op deze site kun je een samenvatting vinden van een boek van dr. Richard Wiseman: “De Geluksfactor“. Uit onderzoek van deze hoogleraar psychologie bleek dat geluksvogels meer open staan voor nieuwe dingen, dan mensen die zichzelf een pechvogel vinden.

Geluksvogels gaan wat ontspannener om met hun routine en laten meer aan het toeval over.  Wanneer je nieuwe dingen meemaakt maakt je lichaam meer dopamine aan, waardoor je je al direct prettiger voelt. Als je open staat voor nieuwe dingen, sluit je je ook minder af voor toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen, die kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden voor carrière, hobby of sociaal leven.

 

Bekijk hier een interview met Manon Sikkel.
De site van Richard Wiseman over “The Luck Factor“.

Comments are closed.