Wat vind je belangrijk?

Geplaatst door Gefeon - 03/06/11. In de categorieën: Behoefte of wens, Zelfhulp

Bepaal de rangorde van wat je belangrijk vindt.

De wens om meer geluk te hebben of vaker gelukkig te zijn heeft er vaak mee te maken dat een mens iets wil wat er (nog) niet is. Je voelt misschien een bepaalde leegte. Maar wat mist er dan precies? En als je weet wat je mist doe je dan ook de juiste dingen om dat gemis op te vullen? Wellicht is enig zelfonderzoek nodig.

John deMartini, die ook een bijdrage leverde aan The Secret, stelt dat hoe meer je iets mist, hoe belangrijker het lijkt en hoe meer je gemotiveerd bent om er ‘iets’ voor te doen. In de praktijk geldt: Waar je je het meeste mee bezig houdt vindt je het belangrijkste.
Door het beantwoorden van een vragenlijst kun je opsporen wat je het belangrijkst vindt. Dit hoeft niet hetzelfde te zijn als waarvan je denkt dat je het het belangrijkste vindt. Je kunt deze vragenlijst ook gebruiken om simpelweg te kijken of de manier waarop je je tijd en aandacht besteedt gericht is op wat je wilt bereiken.

  • Hoe richt je je ruimte (thuis, op je werk) in?waardenhierarchie
  • Waar besteed je het meeste tijd aan?
  • Waar besteed je het meeste aandacht aan?
  • Waar besteed je het meeste geld aan?
  • Waar droom je van?
  • Waarover gaat het gesprek met jezelf (innerlijke dialoog) over?
  • Als je in gezelschap bent waar praat je dan het liefst over?
  • Wat roept bij jou de heftigste reacties op?
  • Wat zijn je doelen?
  • Wat inspireert je?

 

Comments are closed.