The World Book of Happiness

Geplaatst door Gefeon - 06/06/11. In de categorieën: Algemeen

De Vlaamse schrijver en actief burger Leo Bormans verzocht 100 gelukswetenschappers uit meer dan 40 landen om in 1000 woorden de conclusies van hun onderzoeken op te schrijven. Dat leverde het Worldbook of Happiness op.

Het allerbelangrijkste ingrediënt is de manier waarop je in het leven staat.

Er is veel overeenstemming is over wat mensen, waar ook ter wereld, gelukkig maakt. Er zijn verschillen, maar over een aantal dingen zijn alle onderzoekers het eens: Voor geluk heb je nodig: (1) Voldoende geld voor de basisbehoeften, (2) Voldoende beweging en slaap, (3)  Eén (!) intieme liefdesrelatie, (4) Enkele betrouwbare vrienden, (5) Persoonlijke vrijheid en controle, (6) Zinvol, creatief, uitdagend en leerzaam werk, (7) Beoefenen van religie of spiritualiteit en (8) Een betrouwbare overheid en medemens.
Geld maakt vooral gelukkig als je het inzet voor het welzijn van anderen.

Optimistische, extraverte, vergevingsgezinde, eerlijke en humorvolle mensen zijn gelukkiger. En dat kun je leren.
(Lees hier de volledige boekbespreking.)

Klik hieronder om door de eerste pagina’s van het boek te bladeren.
Er is ook een Nederlandse editie: Geluk, the worldbook of happiness.

Comments are closed.