Denken als een miljonair.

Geplaatst door Gefeon - 13/06/11. In de categorieën: Zelfhulp

Rijk zijn of rijk worden blijft voor veel mensen een gekoesterde wens. Zelfs wanneer ze weten dat ze er niet echt gelukkig(er) van worden, blijft de wens bestaan. Geld hebben biedt allerlei voordelen is de gedachte. Het leven wordt er in elk geval makkelijker van.

Word je van geld echt gelukkiger?

Gelukswetenschapper Sonja Lyubomirsky laat er niet veel twijfel over bestaan. Rijke mensen zijn niet echt veel gelukkiger dan mensen met minder geld. Rijke mensen besteden niet meer tijd aan prettige bezigheden dan anderen. Rijke mensen hebben wel meer kans om dagelijks angst of woede te voelen. In een studie onder 792 goed verdienende volwassenen gaf meer dan de helft aan dat hun rijkdom hen niet gelukkiger had gemaakt. Eén derde van de mensen met een vermogen van meer dan 10 miljoen (dollar) gaf aan dat geld meer problemen opleverde dan het oploste.

euro-biljettenToch blijft het een droom voor velen. Bij internetboekwinkel Bol.com levert zoeken naar ‘rijk worden’ ruim 20 titels op. Op de Amerikaanse site Amazon komen er meer dan 1200 titels naar boven. Een van die titels is het boek “Secrets of the Millionaire Mind” van Harv Eker. In het Nederlands verkrijgbaar als “Het miljonairsbrein ontrafeld.” Door een studie te maken van hoe rijke mensen denken en doen kan Eker je vertellen wat je aan jezelf moet veranderen om ook rijk te worden. Zijn theorie is dat je je onderliggende ‘money-blueprint’ moet veranderen. Je money-blueprint is een samenstelsel van je (onbewuste) opvattingen en emoties met betrekking tot geld. In workshops en seminars biedt Eker je de begeleiding om je onbewuste opvattingen over geld ingrijpend te veranderen zodat jij ook kunt gaan denken als een miljonair.

Ik ben dol op lijstjes dus hieronder het lijstje van Harv Eker over het verschil tussen rijke en arme mensen.

1. Rijke mensen geloven: “Ik creëer mijn eigen leven.” Arme mensen geloven: “Het leven overkomt mij.”het miljonairsbrein ontrafeld
2. Rijke mensen spelen om te winnen. Arme mensen spelen om niet te verliezen.
3. Rijke mensen zijn toegewijd aan rijk zijn. Arme mensen wensen slechts rijk te zijn.
4. Rijke mensen denken groot.  Arme mensen denken klein.
5. Rijke mensen richten zich op kansen. Arme mensen richten zich op obstakels.
6. Rijke mensen hebben bewondering voor andere rijke en succesvolle mensen. Arme mensen ergeren zich aan rijke en succesvolle mensen.
7. Rijke mensen gaan om met positieve en succesvolle mensen. Arme mensen gaan om met negatieve en niet-succesvolle mensen.
8. Rijke mensen zijn bereid zichzelf en hun waarde uit te dragen en promoten. Arme mensen denken negatief over verkopen en promotie.
9. Rijke mensen zijn groter dan hun problemen. Arme mensen zijn kleiner dan hun problemen.
10. Rijke mensen zijn goed in ontvangen Arme mensen zijn niet goed in ontvangen.
11. Rijke mensen kiezen ervoor om betaald te worden op basis van hun resultaten.  Arme mensen willen betaald worden voor hun tijd.
12. Rijke mensen denken in termen van ‘en het één én het ander’.  Arme mensen denken ‘of het één óf  het ander’.
13. Rijke mensen denken aan hun vermogen. Arme mensen denken aan hun arbeidsloon.
14. Rijke mensen gaan goed om met geld. Arme mensen gaan niet goed om met hun geld.
15. Rijke mensen laten hun geld voor hen werken. Arme mensen moeten werken voor hun geld.
16. Rijke mensen handelen ondanks angst. Arme mensen laten zich door angsten tegenhouden.
17. Rijke mensen zijn voortdurend bezig met leren en groeien. Arme mensen denken dat ze alles al weten.

Comments are closed.