Geld trekt geld aan.

Geplaatst door Gefeon - 02/07/11. In de categorieën: Algemeen, Maakbaar Geluk

In boeken over rijk worden kom je vaak het advies tegen om jezelf alvast ‘in te leven’ in rijk gedrag. Het gaat erom gedrag van rijke mensen te leren, te kopiëren, zodat je gaat denken en handelen zoals rijke mensen dat doen.

Multi-miljonair en money coach Bodo Schäfer adviseert in een van zijn boeken om altijd een biljet van 500 euro in je portemonnee te hebben. Anderen raden aan om vooral om te gaan met rijke en succesvolle mensen. In The Secret adviseert Rhonda Byrne om je af te stemmen op het niveau van rijkdom en overvloed. Een ander veel gehoord advies is te beginnen met je te kleden als iemand die rijk is. Zo sta je uiterlijk al op gelijke voet met rijke mensen. Kennelijk zet dat bij de mensen met wie je in contact komt onmiddellijk iets in werking. Je wordt anders behandeld.

Kleren maken de man / vrouw.

Onderzoekers van de Universiteit Tilburg constateerden dat collectanten die merkkleding dragen meer geld ophalen dan collectanten die goedkopere kleding dragen. De onderzoekers denken dat de merkkleding voor mensen een signaal is dat degene tegenover hen flinke kwaliteiten heeft en succesvol is. Dat signaal geldt niet alleen voor collectanten. Uit het Tilburgse onderzoek blijkt ook dat enquêteurs meer respons krijgen wanneer ze merkkleding dragen. En in een experiment, gedaan door enkele studenten, blijkt dat zelfs iemand die duur gekleed gaat eerder hulp krijgt wanneer hij op straat een hartaanval krijgt dan iemand ie eruit ziet als een junk.

Comments are closed.