Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen
Onderdelen
U bent hier: Home Boeken overzicht

Boeken overzicht

De maakbaarheid van het geluk.

Een wetenschappelijke benadering voor een gelukkig leven.

door Sonja Lyubomirsky

Sonja Lyubomirsky doet wetenschappelijk onderzoek naar geluk. Ze schreef  "De maakbaarheid van het geluk." om mensen te stimuleren hun gelukspeil te verhogen. Een boek met aanwijzingen om een hoger geluksniveau te behalen. Er zijn enkel aanbevelingen opgenomen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken. Met behulp van enkele tests kan de lezer erachter komen welke strategie voor hem/haar het beste zal werken.
maakbaargeluk

 

Lees de samenvatting...

De geluksfactor

door Richard Wiseman.
Hoe wordt je een geluksvogel?

Richard Wiseman begon zijn carrière als professioneel goochelaar. Hij promoveerde later in de psychologie en onderzocht waarom sommige mensen pechvogels zijn en waarom anderen altijd geluk lijken te hebben. Hij schreef daaarover het boek "De Geluksfactor".In dit boek benoemt Wiseman een aantal kenmerken die, volgens zijn onderzoek, de geluksvogels onderscheiden van de pechvogels. Geluksvogels vergroten hun kans op geluk door o.a. open te staan voor nieuwe ervaringen en hun sociale netwerk te onderhouden. Ze luisteren meer naar hun intuitie, hebben positieve verwachtingen en zijn beter in staat tegenslagen om te zetten in geluk.

Geluksfactor

 

Lees de samenvatting...

The Secret

TV producent Rhonda Byrne ging door een moeilijke periode in haar leven. Haar dochter gaf haar een 100 jaar oud boek waarin Byrne een glimp vergund werd van een groot geheim. Dit eeuwenoude geheim wordt in The Secret ook aan de lezer onthuld. Het is het geheim van een kracht waarmee oude en moderne meesters ongekende successen behaalden. De lezer leert dit geheim kennen en deze verborgen kracht te gebruiken, waardoor wensen werkelijkheid kunnen worden en tegenslagen kunnen worden overwonnen. Door de verborgen kracht, die in ieder van ons leeft, aan te spreken kan rijkdom en succes verworven worden.

secret

 

Lees de samenvatting...

The Worldbook of Happiness

De Vlaamse schrijver en actief burger Leo Bormans verzocht 100 gelukswetenschappers uit meer dan 40 landen om in 1000 woorden de conclusies van hun onderzoeken op te schrijven. Dat leverde het Worldbook of Happiness op.

worldbook_of_happiness

 

Lees meer....

Boeken over geluk

Hoe word je gelukkig? Waarin verschillen gelukkige mensen van pechvogels? Wat is het geheim van voorspoed en succes? Lees de samenvatting van van verschillende boeken. Meer...

kolom